Úvod » Drinky » Rum s colou

Rum s colou

Komu smrdí rum, tomu smrdí práce.  Toto rčení nám uvozuje nejoblíbenější českou míchačku.

Česká klasika

V případě výše zmíněného rčení se jedná o klasický český tuzemák. Co se týče tuzemáku – původně se jednalo o náhražku pravého rumu, která se vyrábí dochucením zředěného potravinářského lihu rumovou trestí. Hlavní součástí rumové tresti je ethylformiát, který je základem chuti i u pravého rumu. Ethylformiát, neboli HCOOCH2CH3 – ethylester kyseliny mravenčí = ethylformiát, mravenčan ethylnatý. Ano přátelé, kyselina mravenčí.

Někteří na něj nedají dopustit, některým se ježí chlupy až kdo ví kde. Jak si ho tedy nejlépe vychutnat a které ingredience zvolit?

  • Tuzemák značky Božkov (údajně neobsahuje líh vyráběný z brambor, zato obsahuje nejlepší plzeňskou měkkou vodu …)
  • Kofola original (klasika je klasika)

Original

  • Kvalitní rum 0,05 l (např. Ron Zacapa Centenario 23 yo 1 l), který byl destilován z Virgin sugar cane honey – v případě nouze můžeme použít Bacardi, nebo Havana Club
  • Coca-cola (otestujte vanila coke, nebo cherry), zapomeňte na light
  • Led
  • + přidejte celou vymačkanou limetku a máte Cuba Libre

Na závěr pravda o rumu s kolou

rum s colou

Mrkněte taky na tohle

GéTéčko

Základ Do vyšší sklenky tumblerového typu dáme 4 kostky ledu, přilijeme gin, vložíme 2 plátky …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.